Въпроси и Отговори
Добре дошли!
Услуги
Издания
В и О
Абонамент
За контакти

На тази страница ще намерите отговори на най-често задаваните въпроси за нашите услуги.  Ще се радваме да изслушаме и отговорим на всеки въпрос, който Ви вълнува - бил той включен в страницата ни В и О или не.  Позвънете или ни изпратете електронна поща.

B:
O:

Предлагате ли абонамент за периоди по-кратки от 6 месеца?

По принцип не. За случаи на роднини от България, които са тук за кратко и подобни, предлагаме тримесечен абонамент на цена равна на 60% от цената на шестмесечния абонамент. Не предлагаме по-кратки абонаменти от тримесечния.

Търсене:
 

Get Cyrillic Fonts!
1-877-BGEXPRESS
B:

Какви форми на плащане приемате?

O:

Практически всички. Ако ви е удобно, можете да платите в офиса ни в брой. Иначе можете да ни изпратите чек или money order, платим на STRELA. Ако предпочитате, срещу допълнителни 3% (покриващи банковите такси) можете да платите с кредитна/дебитна карта - VISA, MasterCard, American Express или Discover. Имайте пред вид, че в този случай описанието на транзакцията в банковата ви сметка ще бъде под името на METROTOPIA - компания-майка на СТРЕЛА.

B:

Предлагате ли намаление при абонамент за повече издания?

O:

Ако се абонирате за повече от едно издания едновременно, всяко следващо след първото ползува 5% отстъпка от стандартната абонаментна тарифа.

B:

Мога ли да се абонирам за издание, което не е в списъка?

O:

Да. Ако това издание излиза в София - със сигурност можем да ви абонираме. Ако е регионално издание (напр. в-к Марица - Пловдив) можем след проверка от офиса ни в София какви са възможностите за доставка на това издание в София - ако е възможна такава доставка.

B:

Каква ще е абонаментната тарифа за издание, което не е в списъка?

O:

Като правило, спазваме обявените тарифи според периодиката и вида на изданието. В определени случаи - при значително ``наднормено тегло" на изданието, особена периодика или допълнителни разходи за доставка - си запазваме правото да определяме специални цени за определени издания.

B:

Ако се абонирам за ежедневник, кой от броевете ще получавам?

O:

За всички ежедневници, доставят се петъчните броеве - те са с най-голям обем и най-много обяви (ако търсите нещо специално в обявите).

B:
O:

Защо не доставяте всичките 6 или 7 броя на ежедневниците, излизащи седмично?

От практически съображения - абонаментът би струвал 6 - 7 пъти по-скъпо. Ако по някаква причина държите да получавате броя на определен вестник от даден ден (не петък), поискайте го при абонамента - услугата не струва нищо допълнително.

B:

Какво да направя ако има проблем с абонамента/доставката?

O:

Обадете ни се в работно време - ще направим всичко по силите ни да разрешим проблема ви - ние сме щастливи, когато и вие сте щастливи.

B:

Как се пресмята нововъведената валутна надценка?

O:

Надценката се изчислява като се извади 1 от текущият курс на щатсия долар спрямо еврото, както е публикуван за деня в www.xe.com , разликата се раздели на 2 и се умножи по обявената тарифа. Пример: при курс долар-евро 1,25 надценката е
1,25-1 = 0,25
0,25 / 2 = 0,125 (или 12,5%) - това е надценката
тарифата х 1,125 = ефективната тарифа с надценка.

B:

Защо се въвежда валутната надценка?

O:

Като изключим постоянно растящите пощенски тарифи, практически всички други наши разходи вече са в евро (през 2003г. авиокомпаниите масово преминаха към таксуване в евро, като запазиха, а много от тях и увеличиха тарифите си, което към днешна дата добавя около 30% към предвидените в тарифите ни разходи за доставка). Самите издания се купуват в левове, но от години българският лев е с фиксиран (свързан) за еврото курс, който също поскъпва, когато и еврото поскъпва. По тази причина за последната 1 година разходите ни са се увеличили с около 30%, като тарифите ни бяха изчислени отначало при курс 2,20 лв/$, след това при 2,00лв/$, а в момента курсът е 1,50лв/$ и продължава да пада. При тази ситуация, решихме че е безсмислено да преизчисляваме цялата ни тарифна база при всяко колебание на долара и по примера на повечето превозвачи (те имат подобна надценка, варираща според ценита на горивото) въведохме валутната надценка.

1999 (c) Strela News Distribution All rights Reserved  (c) Стрела - разпространение на печата. Всички права запазени.
1-877-222-5524  www.strela.net